Migdałowe kulki z fasoli

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kulki zrobiłam z ciekawości i... polubiłam ich smak. Nikt nie wpadłby na pomysł, że są z fasoli!

  • 60 min

Składniki:

  • (około 30 sztuk)
    2 szklanki ugotowanej fasoli typu Jaś
    3/4 szklanki cukru pudru
    1/2 kostki margaryny (użyłam masła)
    aromat migdałowy
    Do obtaczania:
    stopiona czekolada
    wiórki kokosowe
    brązowy cukier
    posypka cukrowa
    rozdrobnione wafelki w polewie czekoladowej
    rozdrobnione ciastka

Migdałowe kulki z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1nho9p0 1. Fasolę zmielić (zblendowałam).
  • image-255fn2u 2. Margarynę/masło utrzeć z cukrem, dodać fasolę i kilka kropli aromatu migdałowego.
    Masę dobrze schłodzić i wilgotnymi dłońmi uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego.
  • image-1cncfj4 3. Obtoczyć w dowolnych składnikach.

Porady

Do obtaczania można użyć różnych składników, np. kolorowych posypek, cukru, stopionej czekolady, pokruszonych wafelków, zmielonych orzechów, itp.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy