Ciastka z marchewką i jajkiem pachnące miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z mąki, masła (pokrój je w kostkę), 1 jajka, śmietany, cukru, szczypty soli i gałki muszkatołowej zagnieć ciasto,
zrób z niego kule i wstaw do lodówki na ok. 30 minut,
2.marchew obierz, umyj, gotuj 15 minut,
pozostałe jajka gotuj 10 minut, wystudź i obierz,
cebule obierz, umyj, pokrój w kostkę,
zrumień na oliwie
marchew z jajkami, cebulą, serkiem mascarpone i miętą zmiksuj,
przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszaj,
3.schłodzone ciasto rozwałkuj, wykrawaj koła i wyklejaj nimi foremki do ciastek,
nakłuj ciasto widelcem,
piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 15 minut,
po tym czasie wyciągnij ciastka, nałóż porcje masy i piecz jeszcze 10 minut
Komentarze