Delikatne, chrupiące z zewnątrz, lekko ciągnące w środku. Są wręcz doskonałe.Nie wymagają pracy prawie wcale, nie potrzeba stolnicy, wałka ani mąki do podsypywania.
20 min
Składniki:
2 blachy ciastek
120 g miękkiego masła
120 g margaryny
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub cukier waniliowy)
3 jajka
1 szkl. cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 paczka kleiku ryżowego (użyłam Nestle - 160 g)
Ciastka z kleikiem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać do 180°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać razem w misce aż się dobrze połączą. Łyżką kłaść spłaszczone porcje ciasta na blasze w odległości 1 cm od siebie. Piec 15 minut.
Komentarze