Ciastka z jabłkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Piekę dla przyjemności. To świetna zabawa.

Składniki:

  • ● 25 dag tłustego lub półtłustego twarogu
    ● 25 dag mąki
    ● 25 dag zimnego masła
    ● cynamon
    ● szczypta soli
    ● 3 kwaśne jabłka
    ● cukier waniliowy
    ● cukier puder do posypania

Ciastka z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i kroimy na 8-10 kawałków. Posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym.
  • 2. Twaróg przeciskamy przez praskę. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone masło, twaróg i sól. Zagniatamy ciasto, formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę.
  • 3. Rozwałkowujemy na 3-mm placek. Wykrajamy krążki, na każdym układamy kawałek jabłka i zginamy na pół. Pieczemy 20 minut w 180 °C. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2012

Komentarze

Podobne przepisy