Ciastka z białym serem i jabłkami

4.47 (146 ocen)

  • 2 godz.

"Uśmięchnięta", słodka przekąska

  • 2 godz.

Składniki:

  • • 250 g mąki
    • 250 g białego sera (trzykrotnie zmielonego)
    • 200 g masła (w temp. pokojowej)
    • 3-4 jabłka
    • Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.47 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka z białym serem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki o grubości 1cm. Z mąki, białego sera i masła zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5cm, szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek nakładać kawałek jabłka, składać na pół i skleić na rogach (tak, żeby ciastka były "uśmiechnięte", a nie dokładnie sklejone jak pierogi). Ułożyć na blaszce i piec ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni, do zarumienienia. Posypać cukrem pudrem po ostudzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Masło Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować