Ciastka ryżowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Dominika Borkowska

  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 1 sztuka
    - cukier: 20 dekagramów
    - olejek migdałowy: 1 sztuka
    - jajka: 3 sztuki
    - kleik ryżowy (1 opakowanie): 180 gramów

Ciastka ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy żółtka od białek. Miękkie masło ucieramy z cukrem, żółtkami i olejkiem, dosypujemy kleik i dokładnie mieszamy.
  • 2. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy maślanej. Wszystko delikatnie mieszamy.
  • 3. Rozsmarowujemy na dużej blaszce i pieczemy ok. 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu, jeszcze ciepłe, kroimy na trójkąty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy