Ciastka rodzynkowe z kawą i chilli

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasteczka, które swoją słodycz zawdzięczają głównie dodatkowi rodzynków. Świetna kompozycja smakowa – suszone owoce, kawa, chilli oraz delikatna nuta wanilii. Polecam!

  • 55 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej
    1 opakowanie cukru waniliowego (8 g)
    250 g miękkiego masła lub margaryny
    2 jajka
    3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (granulat)
    spora szczypta chilli w proszku (ok. 1/5 łyżeczki)
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Kawy

Ciastka rodzynkowe z kawą i chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka rodzynkowe z kawą i chilli 1. Rodzynki sparzyć, osączyć, a następnie zmiksować blenderem na piure. Masę rodzynkową dokładnie utrzeć z dodatkiem masła/margaryny, jajek, kawy, cukru i chilli. Wsypać proszek do pieczenia i ponownie utrzeć. Na końcu dołożyć mąkę i całość dokładnie wymieszać.
  • Ciastka rodzynkowe z kawą i chilli 2. Z ciasta uformować 30 kulek, które ułożyć w formie (29 x 39) wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Ciastka rodzynkowe z kawą i chilli 3. Piec ok. 35 min (180 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować