Ciastka potrójnie czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealne, czekoladowe, chrupiące ciasteczka. Idealne do ciepłego mleka lub do kawy.

  • 20 min

Składniki:

  • 125 g masła
    100 g cukru
    1 jajko
    185 g mąki pszennej
    35 g kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100 g czekolady mlecznej
    100 g czekolady gorzkiej
    100 g czekolady białej

Ciastka potrójnie czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem.

  • 2. Dodać jajko i nadal ucierać.
  • 3. Kolejno dodać proszek do pieczenia, mąkę, kakao i posiekaną czekoladę. Wymieszać mikserem.
  • 4. Z ciasta formować małe kulki (brałam nadzienia wielkości orzecha włoskiego). Układać na blaszce i lekko spłaszczać. Układać na blaszce z dość dużymi odstępami, ponieważ ciastka się rozpłaszczają i dość rosną.
  • 5. Piec w 170 stopniach przez 10 minut.

Porady

Podawać wystudzone.

Komentarze

Podobne przepisy