Idealne, czekoladowe, chrupiące ciasteczka. Idealne do ciepłego mleka lub do kawy.
20 min
Składniki:
125 g masła
100 g cukru
1 jajko
185 g mąki pszennej
35 g kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g czekolady mlecznej
100 g czekolady gorzkiej
100 g czekolady białej
Ciastka potrójnie czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem.
2.Dodać jajko i nadal ucierać.
3.Kolejno dodać proszek do pieczenia, mąkę, kakao i posiekaną czekoladę. Wymieszać mikserem.
4.Z ciasta formować małe kulki (brałam nadzienia wielkości orzecha włoskiego). Układać na blaszce i lekko spłaszczać. Układać na blaszce z dość dużymi odstępami, ponieważ ciastka się rozpłaszczają i dość rosną.
Komentarze