Ciastka półfrancuskie z cukrem

4.5 (181 ocen)

  • 60 min

Przepis dostałam od mojej ,,nowej'' cioci Danuty

  • 60 min

Składniki:

  • 3 szkl. mąki, 0.5 kostki masła i 0.5 kostki margaryny, 0.5 szkl. kwaśnej śmietany.
    Dodatkowo:1 jajko roztrzepane, cukier do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciastka półfrancuskie z cukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski, dodać masło i margarynę. Posiekać nożem, dodać śmietanę,szybko zagnieść w kólkę, owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 min.
  • 2. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 190 st. C. Ciasto rozwałkować na ok. 4 mm .Wycinać kwadraciki lub co kto chce, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Piec do lekkiego zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować