Ciastka Pierniczki

0 (0 ocen)

  • 35 min

Piekę je co roku są pyszne.

  • 35 min

Składniki:

  • 25 dag miodu
    25 dag cukru kryształu
    25 dag margaryny
    5 jaj
    1 przyprawa do piernika
    1 proszek do pieczenia
    1 kg mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Ciastka Pierniczki

Ciastka pierniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 10 dag cukru upalić na karmel. Margarynę utrzeć z resztą cukru, dodawać po jednym jajku, rozpuszczony miód, zimny karmel, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia i mąkę. Ciasto najlepiej zarobić na noc i piec na drugi dzień w 170 stopniach przez ok 10-12 minut. Po upieczeniu można polukrować lub zostawić takie jakie są.

Porady

Można je długo przechowywać w metalowym pudełku. Jeśli chcemy żeby pierniczki szybko zmiękły do pudełka wkładamy kawałek jabłka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Miód Przyprawa do piernika

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować