Ciastka „pieguski” z chia, czekoladą i płatkami owsianymi

  • wyświetlono: 608 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszne i szybkie do przygotowania „małe co nieco ” . Ciastka robi się na prawde szybko a to za sprawą malaksera

uuuuuunazwy-1
  • 12 porcje
  • 10min

Składniki

2 szklanki mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 szczypta soli

2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki nasion chia
2 jajka

200 gram miękkiego masła

1 i 1/4 szklanki cukru trzcinowego

100 g mlecznej czekolady

Sposób przygotowania przepisu:

Ciastka „pieguski” z chia, czekoladą i płatkami owsianymi

  • 1. 1. Do miski malaksera dodaj miękkie masło, jajka. I całość wymieszaj

    2. Do masła z jajkami dodaj suche składniki ( oprócz chia, owsianki i czekolady) i ponownie wymieszaj .

    3. Do ciasta dodaj chia, płatki owsiane i czekoladę połamaną na drobne kawałeczki. Wymieszaj wszystko łyżką

    4. Blachę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. W sporych odstępach od siebie nakładaj ciastka za pomocą łyżki.

    5. Ciastka piecz przez 15 minut w 185 stopniach (góra-dół)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Pieguski z czekoladą i bakaliami

Dodane przez: a_sad07

Pieguski z czekoladą i bakaliami

Domowe pieguski, maślane ciasteczka...

Bananowe ciastka z płatków owsianych

Dodane przez: StaryZeszyt

Bananowe ciastka z płatków owsianych

Ich przygotowanie zajmuje niewiele...

Ciastka bakaliowe z płatkami owsianymi

Dodane przez: Justine_Mazur

Ciastka bakaliowe z płatkami owsianymi

Pyszne ciastka bakaliowe. Idealne...

Karmelowe ciastka owsiane z czekoladą

Dodane przez: akrobatka22

Karmelowe ciastka owsiane z czekoladą

Te ciastka znalazłam na blogu brunetkawkuchni....

image-0e9duow

Dodane przez: Teodorka

Ciastka z płatkami owsianymi

Ulubione ciasteczka mojej córeczki...

ciastka z płatków owsianych

Dodane przez: aniabonin

Ciastka z płatków owsianych

Te wyśmienite ciasteczka mogą wspomagać...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE