Ciastka owsiane z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie ciasteczka, bez dodatku mąki pszennej i białego cukru.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki płatków owsianych
    4 pełne łyżki miodu
    4 pełne łyżki masła orzechowego
    1 jajko
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    6 kostek czekolady mlecznej bez cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciastka owsiane z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki umieszczamy w siekaczu. Miksujemy na pył. Dodajemy miód, masło, jajko i proszek. Ponownie miksujemy. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Umieszczamy na niej po łyżce masy (warto pomóc sobie drugą łyżką, bo masa jest klejąca). Lekko spłaszczamy i wtykamy w nie posiekaną czekoladę. Ciastka nie muszą być idealnie równe. Pieczemy przez 5-7 minut do zarumienienia. Warto pilnować, aby spód nie zrobił się za szybko zbyt ciemny. Po upieczeniu wyjmujemy na kratkę i czekamy aż ostygną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe Płatki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować