Ciastka owsiane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciastka owsiane to pyszna przekąska do popołudniowej kawy.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    0,5 szklanki mąki pszennej,
    2 szklanki płatków owsianych,
    0,5 szklanki cukru trzcinowego,
    2 jajka,
    0,5 kostki masła w temperaturze pokojowej,
    1 szklanka rodzynek,
    1 szklanka żurawiny,
    1 szklanka pestek dyni,
    3 łyżki masła orzechowego

Ciastka owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie bakalie wsypuję do miski, dodaję mąkę, płatki owsiane i proszek do pieczenia, cukier trzcinowy i mieszam łyżką. Dodaje jajka, masło i masło orzechowe. Zagniatam ciasto. Formuje kuleczki a następnie spłaszczam i kładę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 15 minut. Dobrze jest wcześniej nagrzać piekarnik.

Komentarze

Podobne przepisy