Krem
500 ml śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru lub według własnych smaków
250 g serka mascarpone
100 g startych orzechów włoskich
Sposób przygotowania przepisu:
Ciastka-orzeszki
1.
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Dodać żółtka, śmietanę i ponownie utrzeć.
Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i utrzeć mikserem, a następnie
zagnieść na jednolite ciasto.
Z ciasta robić małe kuleczki wielkości orzecha laskowego i
piec w maszynce do wypiekania orzeszków.
Uwaga
Ciasteczka pieką się dość szybko i należy uważać, aby się nie przypaliły.
Po upieczeniu odstawiamy połówki orzeszków do wystudzenia , a w tym czasie
przygotowujemy krem orzechowy.
Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmielone orzechy i
ponownie ubić do połączenia się składników.
Połówki ciasteczek napełniać kremem i sklejać dwie połówki razem.
Porady
Ciastka można wypełniać dowolnym kremem
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze