Środek ciastka jest bardzo orzechowy w połączeniu z czekoladą tworzą nieziemski duet. Dodatkowej chrupkości i ciekawego smaku nadają płatki kukurydziane.
Składniki:
Składniki:
150 g mąki
150 g zmielonych migdałów
150 g cukru trzcinowego
3 jajka
100 g masła
łyżeczka proszku do pieczenia
100 g drobno pokrojonych orzechów
100 g drobno pokrojonej czekolady
szczypta soli
płatki kukurydziane
Ciastka orzechowo-czekoladowe w panierce z corn flakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło z mąką posiekać drobniutko, dodać pozostałe składniki (oprócz płatków) wszystkie składniki połączyć. Proszę się nie przerażać, ale ciasto wyjdzie lepkie, niejednolite, luźne i takie ma być :] Odrywamy kawałek ciasta, kulamy w rękach i obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Pieczemy 10-15 minut w 180*C.
Zapraszam po więcej na olainthekitchen.blogspot.com
Komentarze