Ciastka orzechowo-czekoladowe w panierce z Corn Flakes

0 (0 ocen)

Środek ciastka jest bardzo orzechowy w połączeniu z czekoladą tworzą nieziemski duet. Dodatkowej chrupkości i ciekawego smaku nadają płatki kukurydziane.

Składniki:

  • Składniki:

    150 g mąki
    150 g zmielonych migdałów
    150 g cukru trzcinowego
    3 jajka
    100 g masła
    łyżeczka proszku do pieczenia
    100 g drobno pokrojonych orzechów
    100 g drobno pokrojonej czekolady
    szczypta soli
    płatki kukurydziane

Ciastka orzechowo-czekoladowe w panierce z corn flakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka z Corn Flakes 1. Masło z mąką posiekać drobniutko, dodać pozostałe składniki (oprócz płatków) wszystkie składniki połączyć. Proszę się nie przerażać, ale ciasto wyjdzie lepkie, niejednolite, luźne i takie ma być :] Odrywamy kawałek ciasta, kulamy w rękach i obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych.

    Pieczemy 10-15 minut w 180*C.

    Zapraszam po więcej na olainthekitchen.blogspot.com

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy