Ciastka orzechowe

  • wyświetlono: 470 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Szybkie do wykonania i co najważniejsze zamknięte w pojemniku długo utrzymują świeżość.

bieniaszka
  • 60min

Składniki

30 dag mąki pszennej + do podsypania
20 dag masła (margaryny)
12 dag cukru pudru
12 dag zmielonych orzechów włoskich
1 żółtko

dodatkowo:
cukier puder
czekolada

Sposób przygotowania przepisu:

Ciastka orzechowe

  • 1. Mąkę posiekać z masłem (margaryną), dodać orzechy, żółtko i cukier puder. Wyrobić ciasto i wstawić do lodówki na 20-30 minut. Ciasto rozwałkować podsypując delikatnie mąką. Wycinać dowolne kształty o grubości ok. 0,5 mm. Ciasteczka układać w wyłożonej papierem do pieczenia formie i piec na złoty kolor ok. 15 minut w temp. 160-170 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać rozpuszczoną czekoladą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieciastkaorzechyDeserciasteczkaciastka orzechoweciastka do kawy lub herbaty

Komentarze

Podobne przepisy

Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą

Dodane przez: AnkaFiranka

Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą

Ciastka przygotujecie w bardzo...

image-1kf2gv8

Dodane przez: Agnieszkaleon

ORZECHOWE CIASTKA PAWIE OCZKA

Mega kruche maślane ciasteczko...

ciastka kakowo-orzechowe z kajmakiem

Dodane przez: dorota w

Ciastka kakaowo-orzechowe z kajmakiem

Miękkie kakaowe ciastka obtoczone...

ciastka

Dodane przez: Joatar

Ciastka z masłem orzechowym

Ciasteczka które rozpływają się...

image-251nwgk

Dodane przez: ciacho50

Ciastka z masłem orzechowym

Zrobiłam pyszne mini roladki z...

upieczone ciasteczka

Dodane przez: eva3075

CIASTKA MIGDAŁOWO- ORZECHOWE

Bardzo dobre ciasteczka z migdałami...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE