Ciastka idealne do chrupania przed świętami albo do powieszenia na choince
30 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki:
110 g mielonych migdałów
130 g mąki pszennej
100 g masła
3 łyżki cukru pudru
50 ml zimnej wody
szczypta soli
polewa:
50 g białej czekolady
50 ml śmietany 30%
skórka pomarańczowa do dekoracji
Ciastka migdałowe gwiazdki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mielone migdały, mąkę, masło, cukier i wodę oaz sól mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1,5 cm i wycinamy z niego foremką gwiazdki. Ciastka pieczemy przez ok. 13-15 minut w 180 stopniach
polewa do dekoracji:
Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie. Polewamy nią ciastka. Ciastka dodatkowo można posypać kandyzowaną skórką pomarańczową.
Komentarze