Ciastka migdałowe

4.5 (159 ocen)

Aromatyczne ciastka migdałowe. Bardzo delikatne i kruche.

Składniki:

  • Składniki:
    - 65g migdałów,
    - pół szkl. mąki pszennej,
    - 2/3 szkl. mąki kukurydzianej,
    - łyżeczka proszku do pieczenia,
    - 1 jajko,
    - duża łyżka śmietany,
    - 80g masła,
    - 2,5 łyżki cukru,
    - szczypta cukru migdałowego.
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko wybijamy i miksujemy na najwyższych obrotach, dodajemy cukier. Miksujemy do białości. Następnie dodajemy śmietanę i masło.
    Migdały wsypujemy do blendera i blendujemy. Dodajemy do zrobionej wcześniej masy.
    Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem migdałowym.
    Wsypujemy i zarabiamy ciasto rękami.
  • 2. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem.. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kukurydziana Mąka pszenna Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować