Ciastka maszynkowe Luśki

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

Bez proszku do pieczenia i smalcu, kruchutkie rozpływające się w ustach. Długo utrzymują świeżość.

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dag mąki pszennej
    20 dag mąki ziemniaczanej
    2 żółtka
    10 dag cukru pudru
    15 dag margaryny
    1 opakowanie cukru waniliowego
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciastka maszynkowe luśki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie wysiekać i zagnieść ciasto. Ciasto przepuszczamy przez maszynkę z nakładką do ciastek, odcinając ciasteczka o długości ok. 5 cm. Pieczemy na wyłożonej papierem blaszce na złoty kolor ok. 15 minut w temp. 180 stopni.

Porady

Z podanej porcji wyszły mi 2 blaszki ciasteczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować