Ciastka maszynkowe

5 (147 ocen)

  • 2 godz. 50 min

To mój sprawdzony i niezawodny przepis.

  • 2 godz. 50 min

Składniki:

  • 800 g mąki pszennej
    1 szklanka cukru pudru
    3 żółtka
    1 kostka margaryny (250 g)
    1 kostka smalcu (200 g )
    3 łyżki śmietany
    1 cukier wanilinowy
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciastka maszynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać wraz z cukrem pudrem,posiekać z margaryną i smalcem. Dodać żółtka,śmietanę i cukier wanilinowy. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto wkładać do maszynki do mielenia mięsa ze specjalną końcówką do maszynkowych. Wykładać na blachę i piec 20 minut w temp. 200 s C. Posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować