Ciastka kokosowo-kukurydziane z suszonymi wiśniami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ciasteczka są pyszne, dość syte i obłędnieee... pachną! Wiśnie nadają im wyrazistego smaku oraz sprawiają, że wyglądają bardziej kusząco i uroczo. Idealnie sprawdzą się jako bezglutenowa przekąska oraz zaspokojenie ochoty na coś słodkiego.

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (u mnie 6 dużych i 5 mniejszych sztuk)
    150g mąki kukurydzianej
    80g cukru kokosowego
    50g wiórek kokosowych
    50 ml mleczka kokosowego
    50 ml oleju
    1 jajko
    1/4 łyżeczki soli
    Dodatkowo:
    30-40g suszonych wiśni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciastka kokosowo-kukurydziane z suszonymi wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Z powstałego ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego lub większe.
    ( Ja robiłam o różnych wielkościach.)
    Kuleczki należy spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
    W każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka wiśni.
    Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować