Ciastka kokosowe.

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przepis na ciastka przywiózł syn od kolegi, kiedy razem uczyli się w szkole z internatem. Są bardzo lubiane przez moją rodzinę.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - margaryny: 150 gramów
    - mąka tortowa przesiana: 300 gramów
    - cukru do wypieków: 150 gramów
    - wiórki kokosowe: 150 gramów
    - jajka świeże: 2 sztuki
    - śmietana 18 %-ciasto: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - aromat rumowy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciastka kokosowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, proszek, wsypać wiórki, wymieszać. Dodać miękką margarynę, jajka, aromat i śmietanę. Zagnieść ciasto: Ciastka robić przez maszynkę lub ciasto rozwałkować i wyciskać ciasteczka. Ja zrobiłam również wałeczek, pokroiłam na kawałki, lekko zawinęłam do środka i wyszły rogaliki. Piec w temperaturze 200 st. C 15min, po upieczeniu i wystudzeniu końcówki maczałam w czekoladzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować