Ciastka kawowe

5 (197 ocen)

  • 20 min

Bardzo kruche ciastka o smaku i wyglądzie ziaren kawy.

  • 20 min

Składniki:

  • 150 g maki
    100 g masła
    70g cukru
    1 lekko zaokrąglona łyżeczka drobnej kawy rozpuszczalnej lub kawy Inki rozpuszczona w 1 łyżeczce gorącej wody
    1 żółtko
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Kawy

Ciastka kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze wszystkich składników zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkować je na lekko podsypanej mąką desce na grubość ok. 3 mm. Małym kieliszkiem maczanym w razie potrzeby w mące wykrawać kółka, Lekko rozciągnąć je z dwóch stron, tworząc owalny kształt. Bokiem małej łyżeczki odcisnąć na środku wcięcie. Piec ok. 12-14 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować