CIASTKA FRANCUSKIE Z SZYNKĄ I Z SEREM ŻÓŁTYM

4.5 (165 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, zwłaszcza gdy podamy je z barszczem czerwonym

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 rolka ciasta francuskiego
    6 plastrów szynki konserwowej
    6 plastrów sera żółtego
    oraz
    1 jajko roztrzepane
    nasiona czarnuszki lub sezam
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Szynki

Ciastka francuskie z szynką i z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CIASTKA FRANCUSKIE Z SZYNKĄ I Z SEREM ŻÓŁTYM 1. Wyjąć z lodówki ciasto francuskie, niech się chwilkę ogrzeje, aby nie pękało podczas rozwijania.
    Piekarnik rozgrzać do 180 st ( góra dół)
    Blachę piekarnikową wysłać papierem do pieczenia.
    Plastry sera i szynki przekroić na pół.
    Ciasto pokroić na prostokąty, około 6 sztuk. Na każdym z nich rozłożyć po 2 plastry szynki i sera.
    Składać na pół, docisnąć boki widelcem i ułożyć na blasze. Wierzch posmarować jajkiem I posypać czarnuszką lub sezamem.
    Wstawić do piekarnika na około 15 minut, pieczemy do uzyskania złocistego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Ser żółty Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować