Ciastka francuskie z śliwkami i budyniem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Po prostu pyszne,proste i szybkie w przygotowaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    6 dużych śliwek renklod
    1 budyń śmietankowy z cukrem
    300 ml mleka
    galaretka morelowa lub brzoskwiniowa
    300 ml wrzątku
    do dekoracji
    maliny
    borówki
    mięta
    melisa

Ciastka francuskie z śliwkami i budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotuj na mleku,odstaw do przestudzenia.
    Galaretkę rozpuść we wrzątku,odstaw do ostudzenia
  • 2. Śliwki umyj,osusz,podziel na połówki,usuń pestki,następnie zagłębienia po pestkach wypełnij budyniem.
  • 3. Ciasto francuskie podziel na 12 prostokątów na środku każdego połóż śliwkę wypełnioną budyniem.
    Ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C na około 20 minut.
    Po przestudzeniu posmaruj tężejącą galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy