Ciastka francuskie z serkiem i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ciasto francuskie to zawsze dobry pomysł gdy chce się nam czegoś słodkiego, wystarczy mały dodatek i wyjdzie pyszne deser. U mnie był to serek waniliowy, zapraszam.

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego 
    2 opakowania serka waniliowego po 140 g każdy 
    2 jajka
    1 łyżka ekstraktu waniliowego 
    1 łyżeczka mąki 
    Garść kropelek czekoladowych
    Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Ciastka

Ciastka francuskie z serkiem i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Ciasto i serek wyjąć z lodówki na około pół godziny przed przygotowaniem.

    Ciasto podzielić na 8 kawałków i wyłożyć nim foremki do tartaletek o średnicy 9 cm (tartaletki wysmarować masłem).
  • serek 2. Następnie do miseczki przełożyć serek,dodać ekstrakt i pierwsze jajko. Wymieszać. Dodać drugie jajko i ponownie wymieszać. Na koniec wsypać mąkę i połączyć z resztą składników, aby nie było grudek.
  • ciasto 3. Ciasto nakłuć w kilku miejscach i wylać po czubatej łyżce nadzienia. Posypać czekoladą. Piec w 180 st. około 20 minut. Wyjąć, ostudzić na kratce, przed podaniem posypać cukrem pudrem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować