Ciastka francuskie z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Słodkie, lekkie, tanie i szybkie w wykonaniu. Same pozytywy :)

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    1 twarde jabłko
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka cynamonu

Ciastka francuskie z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w grubsze plastry.
  • 2. Ciasto schłodzić, rozwinąć, zwilżyć wodą, podzielić na sześć kwadratów, posypać cukrem i cynamonem. Na każdym kwadracie ułożyć po plastrze jabłka i złożyć na połowę, nie dociskać i nie sklejać.
  • 3. Ciastka pieczemy ok. 15-20 min w temp. 220 stopni na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Studzimy.

Porady

Pomiędzy ciastkami należy zachować odstępy, bo wyrastają.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy