Ciastka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 40 min

Są pyszne, mocno czekoladowe i bogato nadziane.Polecam!Proporcje na 15 sztuk

  • 40 min

Składniki:

  • 100 g mąki
    140 g miękkiego masła
    30-40 g cukru trzcinowego
    30 g kakao
    1 jajko
    100 g gorzkiej czekolady
    100 g suszonej żurawiny
    szczypta soli
    70 g orzechów włoskich
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 opakowanie cukru wanilinowego

Ciastka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrami.
    Dodać mąkę, wymieszaną z sodą i kakao.
    Gdy masa będzie jednolita, dorzucić sól, posiekane orzechy, czekoladę i żurawinę. Ponownie wymieszać.
    Lepić kulki, układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczyć.
    Piec w temperaturze 190 stopni, ok 20 min.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy