Ciastka brzoskwinki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dość proste ciastka, które zachwycają swoim wyglądem.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mąki + 4 łyżki
    15 dag cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    łyżka cukru waniliowego lub kilka kropli aromatu
    4 całe jajka
    25 dag oleju
    Nadzienie:
    30 dag kremu czekoladowo orzechowego typu Nutella
    Do dekoracji:
    cukier kryształ
    sok z buraka i porzeczki
    sok marchewkowy typu Kubuś
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka

Ciastka brzoskwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka roztrzepać z cukrem i olejem (nie ucierać mikserem), dodać 4 łyżki mąki, wymieszać i odstawić na godzinę.
    Po tym czasie dodać pozostałe składniki, wymieszać łyżką. Moczyć ręce w wodzie i robić kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać w odstępach na blasze (wykładamy papierem do pieczenia) i pieczemy w 180 st. C około 20 minut. Ciastka mają być jasne.
    Gdy trochę przestygną w każdym ciastku wydrążamy środek na nadzienie ( za pomocą łyżeczki) odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
    Krem czekoladowy mieszamy z okruchami ciastek, nadziewamy i składamy.
    Każde ciastko moczymy w soku z buraka i marchewki, oraz obtaczamy w cukrze. Odkładamy w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc. Smacznego :)

Porady

Ciastka możemy również przełożyć kremem np. budyniowym lub marmoladą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować