CIASTKA BROWNIE Z CZEREŚNIAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Brownie w formie ciastek z dodatkiem czereśni i mlecznej czekolady. Idealne na wakacyjne wycieczki!

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g czekolady gorzkiej min. 70%
    200 g masła
    1/2 szklanki cukru pudru
    1 op. cukru z wanilią
    3 jajka
    3/4 szklanki mąki
    szczypta soli
    ok. 300 g czereśni
    50 g czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Ciastka

Ciastka brownie z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie myjemy, usuwamy szypułki, każdą czereśnię przekrawamy na pół i usuwamy pestkę.
    Czekoladę mleczną kroimy w drobną kostkę.
    Czekoladę gorzką łamiemy i rozpuszczamy razem z masłem na małym ogniu. Należy pamiętać, aby masy zbytnio nie przegrzać. Studzimy.
    Jajka ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem, następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem. Na końcu dodajemy przesianą mąkę zmieszaną z solą i mieszamy łyżką lub mikserem na małych obrotach. Przygotowane ciasto wykładamy łyżką porcjami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując kształt ciastek. Na wierzchu każdego ciastka układamy połówki czereśni oraz kawałki mlecznej czekolady. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 15-17 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Czereśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować