Ciastka brownie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka brownie to propozycja dla tych, którzy czekoladę traktują jako swoisty stan umysłu :) Niezwykle kruche, lepkie w środku, aromatyczne i zaskakująco pyszne. Musicie je wypróbować!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350g czekolady deserowej
    250g cukru
    4 jajka
    150g mąki typu 450
    120g masła
    1 paczka cukru wanilinowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    50g kakao
    1 tabliczka białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Ciastka

Ciastka brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić z czekoladą. Odstawić do lekkiego wystudzenia.
    Jajka ubić z cukrami i proszkiem do pieczenia. Do puszystej, ubitej masy wlać czekoladę i połączyć składniki. Wsypać mąkę oraz kakao, dokładnie zmiksować. Białą czekoladę pokroić w małe kosteczki i wyspać do miski z przygotowaną masą. Całość wstawić do zamrażalnika na ok. 10 min.
    Piekarnik nagrzać do 180 st. C.

    Dużą łyżką nabierać kopiastą część masy i kłaść na formę, zachować odstępy, ponieważ ciastka urosną. Piec ok. 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować