REKLAMA
Te ciastka mają swoją długą i bolesną historię :) Bałwanki są efektem ubocznym pieczenia amoniaczków - niestety nie zawierają amoniaku, ponieważ do tej porcji akurat amoniaku mi zabrakło... :)
Jednak smak ciastek okazał się być tak wyjątkowy, że postanowiłam przepis dodać na stronę PP. Świetnie nadadzą się na kiermasze ciast.
(średnia 4 z 1 głosów)
Porady
Ciastka przechowujemy z szczelnie zamykanym pojemniczku.
Przepyszne ciastka z dodatkiem landrynek to prosty do przygotowania deser, który przede wszystkim cieszy oko. Jest to moje pierwsze podejście do próby upieczenia świątecznej chatki z witrażem.
Ciastka z przepisu mojej babci, na każde święta robiłam je z babcią.Ciastka są świetne delikatne i bardzo kruche. Przepyszne:) Moje słoneczka je uwielbiają:)
Komentarze