Ciastka a-la francuskie

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 10 osób

Szybkie i smaczne ciasteczka posmakują każdemu łasuchowi.

  • 25 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    6 szklanek mąki
    3 żółtka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 kostka margaryny
    200 g smalcu
    400 g śmietany 18%

    Dodatkowo:
    marmolada owocowa
    cukier puder

Ciastka a-la francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść i rozwałkować na prostokąt, za pomocą radełka, pociąć na małe kwadraciki. Na każdy kawałek ciasta wyciskać marmoladę po środku. Rogi zwijać u dołu. Zlepione ciastka przekładać na blaszkę. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 12 minut. Gdy wystygną posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy