Ciasteczkowy sernik z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Do podstawowego przepisu dodałam ciasteczka markizy

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • SPÓD:
    - 1 kostka masła
    - 200 g herbatników kakaowych

    MASA SEROWA:
    - 1 kg sera białego
    - ok. 1 szkl cukru pudru
    - 200 g białej czekolady
    - 330 ml śmietany 30 %
    - 5 jajek
    - opakowanie ciastek markizy

Ciasteczkowy sernik z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPÓD - ciastka pokruszyć drobno i wymieszać z roztopionym masłem. tak przygotowanym spodem wyłożyć formę do pieczenia.
  • 2. MASA SEROWA: śmietanę wlać go garnka, włożyć połamaną czekoladę. Podgrzać, nie gotować. Ostudzić. Pozostałe składniki wymieszać z mieszanką czekolady i śmietany. Ciasteczka pokruszyć. Wmieszać do masy. Całość wylać na spód.
  • 3. Piec w 150 - 170 stopniach przez ok. 60 minut. Następnie studzić w otwartym piekarniku. Można polać roztopioną białą czekoladą

Porady

- białka można ubić i wymieszać z masą serową - użyłam ciastek markizy blacky Cukry Nyskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy