Ciasteczkowy deser malinowo-czekoladowy z bitą śmietaną

4.49 (168 ocen)

Deser powstał z resztek, które pozostały mi podczas przygotowywania innych słodkości. Mimo to udał się rewelacyjnie! Chrupiące pod zębami pełnoziarniste ciasteczka, przełamująca słodycz warstwa malinowa, puszysta bita śmietana i domowy krem Toffifee.

Składniki:

  • kilka sztuk pokruszonych ciastek pełnoziarnistych
    dwie garści malin
    200 g śmietany kremówki 30%
    1 łyżka cukru pudru
    1 łyżka soku z cytryny
    porcja kremu Toffifee z domowego przepisu
    kilka czekoladek Toffifee do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Czekoladki Puree

Ciasteczkowy deser malinowo-czekoladowy z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka drobno pokruszyć przy pomocy wałka. Maliny zmiksować blenderem na puree. Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec przesiany cukier puder oraz sok z cytryny.
    Na dno dwóch wysokich szklanek nakładać kolejno: pokruszone ciastka, puree z malin, bitą śmietanę i krem Toffifee. W razie potrzeby powtórzyć czynność. Udekorować czekoladkami Toffifee. Smacznego!

Porady

Przepis na 2 porcje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Czekolada Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować