Ciasteczkowe lizaki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zrobiłam je na otarcie łez mojego synka.

Składniki:

  • ● 10 ciastek typu markizy
    ● tabliczka białej czekolady
    ● 10 patyczków do szaszłyków
    ● kolorowa posypka

Ciasteczkowe lizaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy w kawałki
    i powoli roztapiamy
    w kąpieli wodnej.
  • 2. Patyczki przycinamy do
    odpowiedniej długości. Nabijamy na nie ciastka tak, aby
    patyczki weszły w krem.
  • 3. Lizaki układamy na tacy
    i każdy oddzielnie polewamy
    czekoladą. Dekorujemy posypką.
    Wstawiamy na ok.
    15 minut do lodówki, aby polewa
    zastygła.

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy