Ciasteczkowe jajeczka

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 7 osób

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • CIASTO:
    300 g mąki pszennej
    150 g masła (lub margaryny)
    80 g cukru pudru
    1 jajko (rozmiar M)

    DODATKOWO:
    dżem brzoskwiniowy
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Koszyczek wielkanocny

Ciasteczkowe jajeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: Z podanych składników na ciasto kruche zagnieść jednolite ciasto, ręcznie lub przy użyciu robota kuchennego. Owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.
    Ciasto chwilę zagnieść, aby zmiękło. Następnie rozwałkować. Foremką wykrawać ciastka. Ułożyć na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20-25 min. w temp. 180*.
    Po wystudzeniu przełożyć dżemem i oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować