Ciasteczka żurawinowe

5 (163 ocen)

Chrupiące i mocno maślane

Składniki:

  • 112 g masła (temp. pokojowa)
    150g mąki pszennej
    50g cukru pudru
    40g suszonej żurawiny
    skórka otarta z 1 pomarańczy
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka żurawinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Odmierzamy dokładnie wszystkie składniki
  • masło z cukrem pudrem 2. Masło z przesianym cukrem pudrem wyrabiamy na gładką masę.
  • ciasto ze skórką 3. Dodajemy przesianą mąkę i ścieramy skórkę z pomarańczy. Wyrabiamy na gładko.
  • ciasto z żurawiną 4. Dosypujemy żurawinę i zagniatamy dokładnie.
  • przed pieczeniem 5. Odrywamy kawałki i formujemy kulki. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy w 180st. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciastka maślane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować