Ciasteczka zbożowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formę 23x23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Płatki migdałowe oraz słonecznik podprażyć na suchej patelni, do lekkiego zarumienienia. Dodać kokos i jeszcze chwilkę potrzymać na małym ogniu.
2.Margarynę, miód, cukier podgrzewać do roztopienia. Nie doprowadzać do zagotowania. Dodać sól oraz uprażone migdały.Orzechy posiekać drobno i dodać. Wymieszać, aż składniki się połączą i dodać płatki owsiane oraz otręby, sezam i żurawinę. Wszystko ponownie zamieszać i wyłożyć na formę.
3.Pozostawić do przestygnięcia, a następnie przyciskać dłońmi tak by była gładka powierzchnia. Piec ok 20 min w temp. 170'C.
4.Gotowe pozostawić do przestygnięcia a następnie pokroić wg upodobań. Smacznego !!
Komentarze