Ciasteczka z tahini

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niesamowicie chrupiące a zarazem delikatne.Kuszą nie tylko smakiem ale i wyglądem.

  • 30 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI:
    * tahini - 125 ml
    * masło - 100 g
    * cukier - 3 łyżki
    * cukier wanilinowy - łyżka
    * mąka - 2 szkl
    * proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

Ciasteczka z tahini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
    Miękkie masło ucieramy z cukrem i tahini.

    Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto.

    Formujemy niewielkie kulki / wielkości mniej więcej orzecha włoskiego i lekko spłaszczamy.

    Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 170 na ok. 13-15 minut – ciasteczka powinny się tylko lekko zezłocic , a kiedy zaczną pękać oznacza to , że są już gotowe!

    Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy