Ciasteczka z tahini

0 (0 ocen)

Ciasteczka z tahini zaskoczą smakiem nie jedną osobę ;)

Składniki:

  • 4 szkl. mąki pszennej
    80g tahini naturalnego
    200g masła miękkiego
    3/4 szkl. cukru pudru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

Ciasteczka z tahini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
    Dodajemy cukier puder, jajko, masło i tahini.
    Zagniatamy gładkie ciasto.
    Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy kulki.
    Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko spłaszczając.
    Pieczemy w temperaturze 180st.C około 15 minut.
    Po upieczeniu zostawiamy na blasze przez kilka minut, a po tym czasie
    przekładamy je na kratkę do całkowitego ostygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy