Wiem, że nie wyglądają zachwycająco, ale są naprawdę smaczne, do tego stopnia, że nasz kolega Krzyś po spróbowaniu spytał, gdzie je kupiłam. A przy tym robi się je bardzo łatwo i szybko.
Ciasteczka z płatkami kukurydzianymi, rodzynkami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miękką margarynę miksujemy z cukrem i jajkami, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy.
2.Rodzynki i żurawinę moczymy we wrzątku przez około 10 minut, osuszamy a następnie wraz z płatkami kukurydzianymi dodajemy do ciasta. Mieszamy delikatnie, żeby nie połamać płatków.
3.Z masy formujemy kuleczki i układamy na wyłożonej pergaminem i wytłuszczonej blasze. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Komentarze