KRUCHE CIASTECZKA Z ORZECHAMI I NUTELLĄ

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne, rozpływające się w ustach...dla wielbicieli orzechowo- czekoladowych smaków:)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag masła
    10 dag cukru upudru
    1 jajko
    1 żółtko
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub mały cukier waniliowy
    18 dag mąki pszennej
    25 dag zmielonych orzechów laskowych
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

    nutella
    1/2 czekolady

Kruche ciasteczka z orzechami i nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło zmiksować z cukrem pudrem i jajkami. powoli dodawać mąkę z proszkiem oraz pozostałe składniki. Szybko zarobić ciasto. UWAGA: ciasto będzie bardzo lepkie. Zawinąć w folię i schłodzić przez kilka godzin a najlepiej całą noc.
  • 2. Partiami rozwałkowywać ciasto i wykrawać ciasteczka. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni aż sie lekko zrumienią. Po wystygnięciu ciasteczka przekładać nutella. Czekoladę roztopić i polać nią ciasteczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy