Przepyszne, rozpływające się w ustach...dla wielbicieli orzechowo- czekoladowych smaków:)
2 godz.
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
25 dag masła
10 dag cukru upudru
1 jajko
1 żółtko
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub mały cukier waniliowy
18 dag mąki pszennej
25 dag zmielonych orzechów laskowych
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Kruche ciasteczka z orzechami i nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło zmiksować z cukrem pudrem i jajkami. powoli dodawać mąkę z proszkiem oraz pozostałe składniki. Szybko zarobić ciasto. UWAGA: ciasto będzie bardzo lepkie. Zawinąć w folię i schłodzić przez kilka godzin a najlepiej całą noc.
2.Partiami rozwałkowywać ciasto i wykrawać ciasteczka. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni aż sie lekko zrumienią. Po wystygnięciu ciasteczka przekładać nutella. Czekoladę roztopić i polać nią ciasteczka.
Komentarze