ciasteczka z nadzieniem orzechowo-czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 50 min

czekoladowe ciasteczka szybko znikające :)

  • 50 min

Składniki:

  • ciasto kruche:
    mąka 1 szklanka
    kakao 2 łyżki
    żółtka 2 szt
    cukier puder 2 łyżki
    masło 50 gr
    krem:
    masło 1 kostka
    cukier puder 1/2 szklanki
    czekolada mleczna 100 gr
    brązowy rum 2 łyżki
    dodatkowo:
    posiekane orzechy włoskie

Ciasteczka z nadzieniem orzechowo-czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    z podanych składników zagnieć ciasto czekoladowe.zawiń w folię i połóż do lodówki na 1 godz.
    KREM:
    masło miksujemy z cukrem pudrem wlewamy cienkim strumieniem rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę - miksujemy na koniec wlewamy rum.
    Ciasto wyjmujemy z lodówki ,wałkujemy wycinamy krążki ,wkładamy do foremki i pieczemy 10 minut w 190 stopniach.
    zimne ciasteczka napełniamy kremem , górę posypujemy siekanymi orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy