REKLAMA

CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM I CZEKOLADĄ

wyświetlono: 922 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 1

Pachną wyśmienicie, a smakują jeszcze lepiej!

opublikowany: 27.09.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 35 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g masła - w temperaturze pokojowej,
    180 g masła orzechowego - w temperaturze pokojowej,
    170 g cukru brązowego,
    200 g mąki,
    jajko - w temperaturze pokojowej,
    łyżka cukru wanilinowego,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    szczypta soli,
    80 g gorzkiej czekolady.
Ocena:

(średnia 5 z 144 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM I CZEKOLADĄ?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 rodzaje masła ubijam wraz z cukrem przez 3 minuty, aż masa będzie nieco bardziej puszysta, następnie dodaję jajko oraz cukier wanilinowy i ubijam przez kolejne 3 minuty.
    Do masy dodaję przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, mieszam łyżką.
    Na koniec dodaję pociętą na kawałki czekoladę, delikatnie mieszam.
    Z masy formuję kulki orzecha włoskiego, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy.
    Ciastka piekę przez 17-20 minut w 175 stopniach (grzałka góra-dół).
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Ciacha. Dodane przez: Słodko Słodka

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: magdzia44448 44262508_250283372311484_5660960856851087360_n

CIASTECZKA Z BANANEM I MASŁEM ORZECHOWYM

Pyszne i zdrowe ciasteczka bez mąki i jajek.

kategoria: Ciasta ciastka opublikowany: 04.09.2018 | wyświetlono: 3274 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE