Ciasteczka z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dla wielbicieli masła orzechowego!

  • 60 min

Składniki:

  • - 200 gram miękkiej margaryny
    - 180 - 200 gram masła orzechowego
    - szklanka cukru
    - opakowanie cukru waniliowego
    - 3 szklanki mąki
    - 2 jajka
    - 1/2 łyżeczki sody

Ciasteczka z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć mikserem margarynę, masło orzechowe oraz cukier z cukrem waniliowym. Następnie dodawać po jednym jajku i przez chwilę ucierać.
  • 2. Mąkę wymieszać z sodą i dodać do masy orzechowej. Dobrze wymieszać łyżką. W rękach formować kuleczki.
  • 3. Kłaść na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia pamiętając o pozostawieniu odstępów pomiędzy ciasteczkami. Piec 12-15 minut w temperaturze 160- 180 stopni.

Porady

Ciasto nie może być za rzadkie. Jeżeli takie będzie trzeba dodać więcej mąki.

Komentarze

Podobne przepisy