Ciasteczka z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

Proste w wykonaniu ciasteczka, przełożone masłem orzechowym są idealną przekąską na imprezę np. do wina.

Składniki:

  • 25 dag mąki
    20 dag margaryny
    10 dag cukru
    2 żółtka
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    masło orzechowe

Ciasteczka z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wyłożyć wszystkie składniki na ciasto, posiekać nożem, a następnie zagnieść ciasto, uformować kulę i wstawić do lodówki do schłodzenia na 1/2 h. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wykrawać ciasteczka kieliszkiem, które następnie układać na blaszce do pieczenia i piec w temp. 180 st przez 15 min, aż będą miały ładny rumiany kolor. Ciasteczka pozostawić do wystudzenia, a następnie przekładać masłem orzechowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy