CIASTECZKA Z MARMOLADĄ

5 (184 ocen)

Pyszne ciasteczka dla każdego.

Składniki:

  • 300g masła
    450g mąki pszennej
    150g cukru pudru
    2 jajka
    DODATKOWO:
    marmolada
    cukier błyszczący lub perlisty do ozdoby ciasteczek
    białko
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Marmolady

Ciasteczka z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe ciasto do rozwałkowania 1. Mąkę z cukrem mieszamy dodajemy masło- siekamy wbijamy jajka i zagniatamy ciasto.Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.
  • ciasteczka w piekarniku 2. Po tym czasie wyjmujemy i wałkujemy na placek grubości ok.4-5mm,wycinamy foremką ciasteczka,(w połowie ciastek na środku wycinamy dziurki , smarujemy białkiem i posypujemy cukrem).
    Ciastka pieczemy na złoty kolor około 10min. w temp.200*C.
  • Upieczone ciasteczka 3. Ciastka bez dziurki smarujemy marmoladą i przykrywamy ciastkiem z dziurką.

Porady

Z tej porcji wychodzi około 60 gotowych ciasteczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować