Ciasteczka z mąki kukurydzianej

4.5 (150 ocen)

  • 45 min

Idealna przekąska do kawy :)

  • 45 min

Składniki:

  • - 1,5 szklanki mąki pszennej
    - 1 szklanka mąki kukurydzianej
    - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    - szczypta soli
    - ½ kostki miękkiej margaryny
    - 2 jajka
    - 2/3 szklanki cukru
    - opakowanie ckuru waniliowego
    - 5 dag rodzynek ( lub innych bakalii)
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka z mąki kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki przesiać a następnie wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Dodać margarynę i zmieszać z mąką mikserem lub ręcznie.
  • 2. Dodać jajka, cukier z cukrem waniliowym i wyrobić ciasto. Na koniec dodać rodzynki i jeszcze raz wszystko zarobić.
  • 3. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blaszce zachowując niewielkie odstępy. Piec w temperaturze 180 stopni około 12 - 15 minut.

Porady

Ciasteczka są pyszne na drugi lub trzeci dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować