Ciasteczka z krówkami i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Fantastyczne ciasteczka dla małych i dużych smakoszy słodkości. Idealne do kawy lub herbaty. Coś dla miłośników słodkich krówek i jabłek z cynamonem. Jest to genialne połączenie.
Przepis pochodzi z bloga Kwestia smaku. Polecam

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram masła
    6 cukierków "krówek"
    1/2 jabłka
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1/2 szklanki cukru pudru
    1 jajko
    230g ( 1 i 1/3 szklanki ) mąki pszennej
    1/2 łyżeczki sody
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Krówki

Ciasteczka z krówkami i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło pokroić na małe kawałeczki. Ocieplić w temperaturze pokojowej. Z lodówki wyjąć jajko. Krówki oraz obrane jabłko pokroić w drobną kosteczkę. Jabłko wymieszać z cynamonem i mąka ziemniaczaną.
  • 2. 2. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
  • 3. 3. Masło ubić na jasny krem razem z cukrem pudrem ( ok. 5 minut ). Dodać jajko i ubijać jeszcze przez ok. 3 minuty.
  • 4. 4. Do oddzielnej miski wsypać mąkę, dodać sodę i proszek do pieczenia, wymieszać. Przesypać do ubitej masy i wymieszać szpatułką. Dodać krówki i jabłko. Ponownie wymieszać.
  • 5. 5. Nabierać po łyżce masy i formować kulki. Układać na blaszce i lekko spłaszczyć.
  • 6. 6. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 13-14 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Cynamon Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować